Директорът Иван Иванчев пожела на добър час на всички учители и ученици. Поздрави своите колеги и им благодари за труда, отдадеността и търпението, което имат. Пожела на малките и по-големи ученици успешно обучение, незабравими дни и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно. „Ще поставим добро начало на обучението им, за да се радваме добри плодове в края“, допълни Иванчев.

Кметът на града Иван Аспарухов беше гост на празничният първи учебен ден за Ботевци. Той връчи като подарък на директора на училището първото издание на най-старата българска азбука и предаде поздравителен адрес от името на българският патриарх Даниил.

Цветелина Петкова, която е майка на първолак, отправи поздрав от името на родителите: „Искам да ви поздравя за старта на новата учебна година и да ви пожелая прекрасни моменти в близко бъдеще. Скъпи първокласници, днешният ден е специално за вас, защото той показва, че вече сте пораснали. Първите стъпки са много важни и определящи за нас. Драги ученици, задачата на училището е да ви подготви за бъдеще, в което да бъдете успели хора. Драги учители, на вас пожелавам с много сила и енергия да създавате и пазите богатството на това учебно заведение, неговите ученици.“

На бъдещите и настоящи ученици Васил Христов, председател на училищното настоятелство при ОУ „Христо Ботев”, пожела успешна и изпълнена с добри дела нова учебна година.

Музикален поздрав направиха възпитаниците на Анета Петкова. В празничната програма взеха участие и мажоретките с ръководител Цветелина Цинцарска.

Преди да влязат в класните стаи енорийският свещеник отец Дилян Иванов отслужи водосвет за здраве и успех.

По традиция първият звънец призова в класните стаи най-напред първокласниците, водени от своите класни ръководители Петя Кировска и Клавдия Добрева.

Изненада за всички тази година е новата визия на основното училище. Всички 320 ученици бяха посрещнати в изцяло обновени класни стаи. Модерните учебни пространства са готови да приемат ученици, жадни за знания и нови предизвикателства. В класните стаи и коридорите вече има тематични фототапети, които правят училището по-пъстро и приветливо.