Училището посрещна 469 ученици, разпределени в 24 паралелки, като от ръководството съобщиха, че до началото на учебните занятия тази бройка може да бъде променена.

Първокласниците са 23, в осми „А” клас влязоха 26 ученици, които ще се обучават в специалност „Електронна търговия”, а в осми „Б” – 27, профил „Хуманитарни науки”. Дванадесетокласниците през учебната 2020/2021 година са 46.

Празничният 15-ти септември започна с издигането на националния флаг и изнасянето на знамето на училището.

Музикален поздрав към ученици, учители и родители направи Елизабет Виталиева, а трима от първокласниците - Елица, Алекса и Хриси и трима от второкласниците - Мая, Кристиян и Ана-Мария рецитираха стихотворения. В празничната програма, взеха участие и танцьори от паралелката по хореография с преподавател Мирослав Аспарухов.

В словото си директорът Мариела Горанова поздрави учениците, учителите и родителите с началото на учебната година. Тя благодари на учителите за професионализма и пожела на всички успешна учебна година.

„Днес приветстваме с добре дошли в семейството на СУ „Иван Вазов” нашите малки първокласници, осмокласниците и новите ученици. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, за да ви поведат по пътя на мъдростта и знанието. Уважаеми учители, пожелавам ви спокойни и щастливи дни, ползотворна работа, повече ентусиазъм и успехи в дигитална и реална среда! Драги родители, благодарим Ви, че ни избрахте! Ще се трудим, защото доверието е най-голямото задължение! Днес посрещаме нашите възпитаници в една сигурна и спокойна среда, с вяра в словото и книгите, с предизвикателствата на новия ден! Заедно към успеха! С пожелание за здраве обявявам учебната година за открита! На добър час!”

Тази година първият учебен ден e по-различен, но много вълнуващ. Не само за първокласниците, а и за всички учители и родители.

Като задължителни мерки, във връзка с Covid-19, са дезинфекцията, спазването на дистанция и носенето на маски. Учениците са задължени да носят такива само извън класните стаи, а учителите - както в класните стаи, така и извън тях.