Тържественото откриване започна с издигането на националното знаме и внасянето на знамето на училището. С богата художествено-музикална програма възпитаниците на музикалния педагог Тони Яшова и учителя по български език и литература Красинка Николова поздравиха присъстващите родители и гости.

Заместник - директорът на школото Аделина Фикова поздрави учителите и учениците с новата учебна година и им пожела здраве и успешно начало. Тя припомни на малките първолачета, че за тях всичко започва от днес, и че те, заедно със своите учители трябва да поемат пътя към знанието и успеха. Заместник - директорът благодари на родителите за доверието и изрази увереност, че и занапред ще бъдат заедно в грижите и отговорностите към техните деца.

Гост на тържеството бе кметът на община Мездра Генади Събков, който поздрави присъстващите и им пожела здраве, много успехи и ползотворна учебна година.

Тържествен водосвет отслужи отец Георги Няголов, който поздрави и благослови учителите и учениците. Отецът пожела здраве и успех през новата учебна година.

По стара българска традиция, след първия школски звънец, заместник -директорът посрещна с хляб и мед първокласници, ученици и учители.