Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 22° - 24°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде предимно 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.

В неделя денят ще започне със слънчево време. Ще е все още сравнително топло с минимални температури между 10° и 15° и максимални - между 22° и 27°.

След обяд и през нощта срещу понеделник със силен вятър, отначало от северозапад, по-късно и от север-североизток ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Температурите ще се понижат значително.

В понеделник вятърът ще отслабне. Преди обяд облачността ще е предимно значителна и на отделни места все още е възможно да превали, а след обяд ще намалява, над много райони и до предимно слънчево. Ще бъде доста хладно с минимални температури между 5° и 10° и максимални - между 13° и 18°.

НИМХ, БТА