На предстоящата сесия ще бъде направен отчет за дейността на общинския съвет Мездра и неговите комисии за първото шестмесечие на т.г., както и отчет за изпълнение на актовете по решение на Общински съвет за същия период. Местните депутати ще бъдат запознати с текущото изпълнение на бюджета на община Мездра за първото полугодие.

На заседанието ще бъдат обсъдени и приети годишният финансов отчет на „МБАЛ - Мездра“ за 2021 г., Докладът на независим одитор и отчетът за дейността на „Екопроект“ - Враца за второто тримесечие на 2022 г

Общинските съветници ще приемат две наредби - за организацията и управлението на общинските пазари на територията на община Мездра и

Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в общината.

Останалите точки от дневния ред включват учредяване на вещно право - право на ползване на общински имоти, разпореждане с имоти, частна общинска собственост и разрешаване изработването на подробни устройствени планове.

Заседанието на Общинския съвет може да гледате пряко от 16:00 ч по ТВ "Враца" и на Фейсбук страницата на Студио Media +.