Уважаеми съграждани,

В навечерието сме на един от най-светлите православни празници - Рождество Христово. Това е специално време от годината, заредено с особено чувство за смисъл. Време, когато празнуваме раждането на нашия Спасител Иисус Христос, прекарваме ценни моменти с любимите си хора и правим равносметка на изминалата година.

За съжаление, и през тази година си отидоха много наши близки… Длъжни сме да си спомним - с обич и признателност - за онези, които сме загубили. Трябва да помислим и за онези, които продължават да се борят с Covid-19, както и за онези, които са самотни, изолирани или уязвими в резултат на този опустошителен вирус. Други, поради пандемията и нейните последици, няма да бъдат със своите семейства… Нашите мисли са с тях.

Коледа е и време да благодарим за всичко, което имаме. Въпреки предизвикателствата, с които се сблъскваме, има толкова неща, в които можем да намерим надежда и вдъхновение. Драстичните промени в нашето ежедневие ни накараха да осъзнаем колко важни за всеки един от нас са семейството, приятелите, съседите, да се наслаждаваме на красивата ни природа.

В духа на Рождество Христово се надявам да имате възможност да си починете по празниците, да се потопите в семейния уют, да обърнете внимание на най-важното в живота. Ако пък имате деца около вас и сте способни да играете, да танцувате и да се смеете - тогава наистина сте благословени.

Коледа е и време за грижа. Време, когато протягаме ръка, за да помогнем на нуждаещите се. Нещо, което мнозина от Вас направиха през изминалата година - заедно, като една общност. За което от сърце Ви благодаря.

Това ме кара да се гордея с нашия общ дом - община Мездра.

Убеден съм, че ни предстоят по-добри времена. Но независимо какво ще ни донесе бъдещето, винаги трябва да се подкрепяме.

От името на моите колеги, общински служители и съветници, пожелавам на Вас и на Вашите близки Весела Коледа, здрава и успешна Нова година!

ИВАН АСПАРУХОВ,

Кмет на община Мездра