На 20.11.2021 г. около 10,00 ч. след преминаване на червена светлина на светофара на кръстовището на бул. "Ал. Стамболийски" и ул. "Н. Вапцаров" в гр. Монтана служители на група за охрана на обществения ред при РУ Монтана спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра" с видинска регистрация, управляван от 41-годишен жител на гр. Видин. При направена проверка с техническо средство за употреба на алкохол от извиканите на място служители на сектор „Пътна полиция” са отчетени 2,75 промила в издишания от водача въздух. Нарушителят е задържан за 24 часа в полицейския арест на РУ Монтана. По случая е образувано бързо производство.

В дните 11/20.11.2021 г. на територията на гр. Берковица е проведена специализирана полицейска операция по контрол на пътното движение, при която са извършени проверки на 51 МПС и 84 лица. Установени са 45 нарушения, за които са съставени 18 акта и 18 фиша по ЗДвП.

Излизания на екипите на РД ПБЗН Монтана са реагирали на сигнал за пожар на стопанска постройка в гр. Брусарци в 16,57 ч. Екипът на УПБЗН Брусарци установява, че при пожара е унищожен 1 кв.м. покривна конструкция. Спасена е сградата. Предполагаемата причина за произшествието е проявена небрежност.

23,19 ч. екип на РСПБЗН Монтана гаси метален контейнер на ул. „Мария Димова” в гр. Монтана.

Гасени са и сухи треви в с. Цветкова бара - 2 дка, в с. Септемврийци -10 дка, в с. Мокреш - 5 дка, в гр. Бойчиновци, кв. „Огоста” - 1 дка.