Кондукторът действал при условията на продължаващо престъпление. От друга кола източил бензин за 49.20 лв. Следващият му опит да си "налее" гориво на далавера се оказал недовършен по независещи от него причини - полицейски екип от РПУ - Мездра го спипал в момент преди да пусне в действие винтовера.

В резултат на кражбите първите две леки коли останали без гориво и с продупчени резервоари. Щетата за двамата мездрени, собственици на автомобилите, възлиза на общо 1 074 лева, по 537.00 лева за резервоар.

В хода на досъдебното производство имуществените вреди в резултат на деянието били възстановени изцяло от П. П. Той се признал за виновен и защитата му сключила споразумение с прокуратурата.

Определено му е наказание "лишаване от свобода" за срок от шест месеца, изпълнението на което е отложено за три години. Възложени са му и разноските по делото. Крадецът на бензин ще трябва да заплати 53.96 лв. за изготвяне на фотоалбуми по време на разследването и 236 лв. по сметка на Областната дирекция на МВР - Враца.