От публикация в официалния сайт на Апелативна прокуратура става ясно, че на 11 август, преди две години Любомир се скарал за пореден път с майка си за пари. Жената нямала дори стотинки и озверелият й син започнал да я удря жестоко с юмруци по главата и тялото, след което излязъл навън.

По-късно същия ден съседът на възрастната жена отишъл домът им, за да й занесе пенсията. Мъжът я викнал от двора, но тя не се обадила и той влязъл вътре. Видял, че Надежда лежи неподвижно на кревата със затворени очи и безжизнена. Съседът се обадил на кметския наместник на селото и повикал линейка.

Пострадалата жена била транспортирана до болницата в Монтана. Там я приели в много тежко общо състояние, с видими телесни травми, оток и кръвонасядане от лявата страна на лицето и шията, трудно контактна и неадекватна. Кметският наместник подала сигнал за случая в полицията и служителите на реда заварили Любомир в домът му. Той заявил, че майка му е в болницата, поради претърпян инсулт и категорично отрекъл да я е биел и да я е тормозил.

Въпреки проведеното болнично лечение четири дни по-късно възрастната жена починала. От заключението на съдебно-медицинската експертиза станало ясно, че непосредствената причина за смъртта на 79-годишната жена е остра дихателна и сърдечна недостатъчност, настъпила на базата на травма на главата под твърдата и под меките мозъчни обвивки, както и развила се в резултат на тази травма двустранна бронхопневмония.

Към наложеното наказание от шест години затвор съдът в Монтана постановил и изтърпяване на предходно осъждане на Любомир в размер на четири месеца „лишаване от свобода“. Присъдата му подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.