Представител на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР- Враца инспектор Венцислав Димитров запозна с пътнотранспортната обстановка в област Враца представителите на общинските администрации, на териториалните звена на изпълнителната власт и експерти от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

На територията на ОД на МВР-Враца през четвъртото тримесечие на 2023 г. са регистрирани общо 182 ПТП, от които 137 ПТП с материални щети, 45 тежки ПТП с 3-ма убити и 61 леко и тежко ранени граждани

По дни от седмицата, най- авариен е бил понеделник, когато са настъпили общо 27 ПТП-та без загинали и 14 ранени граждани.

Най много ПТП са настъпили след движение с несъобразена скорост 70 с 3-ма убити и 54 леко и тежко ранени граждани.

За степента на изпълнение на заложените в Плана за действие мерки за намаляване на пътния травматизъм за четвъртото тримесечие, които включват периодични проверки за състоянието на пътната маркировка и знаци, реализиране на различни инфраструктурни проекти, осъществяване на постоянен контрол за спазване правилата за движение по пътищата, докладваха представителите на общините.

Провеждат се специализирани полицейски операции по метода Широко обхватен контрол с извършване на проверки на всички МПС и водачи, преминаващи по определени участници от РПМ. За констатирани проблеми по пътната мрежа се изготвят сигнални писма до отговорните структури за предприемане на мерки.