- Микаела, как се представяш пред твоята аудитория?

- Родена съм в град Монтана. Израснала съм и живея в ромския квартал на град Монтана. Посещавам уроци по рисуване и английски, също така и спортувам. Старая се да се храня здравословно и денят ми да бъде максимално продуктивен. Обичам, когато се провеждат обучения и когато мога ги посещавам.

- Създаването на този блог първа работа ли е за теб?

- Да! Така мога да достигна до много хора.

- Как показваш светлата страна на ромите?

- Чрез истории на успяващи и развиващи се роми, защото има и такива, но за съжаление много рядко българска медия ги отразява! В сайта, който създадох направих един блог, който озаглавих "Различните" за точно такива хора и там, който иска може да види и прочете за такива личности.

- Как виждаш ролята на училището за израстването им?

- Разбира се! Училището е фактор. За мен всичко започва от възпитанието в дома. Много е важно, на какво ще те научат и по какъв начин, ще те настроят да гледаш на света!

- Може ли да се преборим с предразсъдъците към ромския етнос?

- Грешката на нас човеците е, че гледаме на лице, а не на сърце. Съдим по външните белези на човек. Време е хората да си сложат малко розовите очила и да имат поне малко любов в сърцата си. Когато човек има любов той не може да критикува и бъде расист, още повече да мрази! А когато дойде любов, то тази промяна започва да се случва!

- Какво трябва да се промени?

- Моят блог е точно този и който направих! Това да престанем с омразата и всички токсични неща. Да се приемаме такива каквито сме, и с каквото можем да допринесем един за друг и като цяло за обществото! Защото силата е в единството!

- Какво искаш да кажеш на света за ромите?

- Ромите са хора с топли сърца, макар и да има още много какво да се пречупи в тях. В младото поколение много неща са започна ли да се променят от техните предци и започнаха да показват една друга страна на ромския етнос.

- Каква музика харесваш- чалга ли?

- Обичам да слушам музика, когато тренирам, рисувам или извършвам някаква друга дейност, тогава предпочитам тя да бъде - Pop, R&B, BG rap, но естествено, че на партита не мога да се забавлявам на рок!

- Какво мислиш за ранните бракове и незаконните къщи в махалите?

- Не подкрепям действия, които са против закона и правилата в една държава. Щом сме се съгласили да спазваме някакви правила и да живеем в хармония, трябва да го правим!