В община Мездра гласуването ще се извърши в 42 секции - 14 в гр. Мездра и 28 в съставните села на общината. В градските 9-а и 10-а секции, които се помещават в Младежкия дом, отново ще може да се гласува и машинно.

В предварителните списъци са включени 18 794 избиратели от община Мездра. 10 072-ма от тях са с постоянен адрес в гр. Мездра, а останалите 8 722-ма са жители на съставните села на общината.

Бюлетините за балотажа ще бъдат доставени в Общинската администрация утре, след което ще бъдат предадени на секционните комисии.

Запазва се номерацията от първия тур, както и всички контроли и отличителни знаци на бюлетината, поясниха от ЦИК. Бюлетините ще бъдат по-къси и трябва да се сгъват по начин, по който хем да се запази тайната на вота, хем да се откъсне отрязъка с уникалния номер.

Изборът си ще отбелязваме с X или V, изписани със син цвят в квадратчетата срещу имената на Цецка Цачева и Румен Радев или „Не подкрепям никого". При грешка имаме право на втори опит, но само веднъж. Всяка бюлетина, която стане жертва на художествени заложби, ще бъде обявена за недействителна.

Този от кандидатите, който спечели по-голяма подкрепа, независимо от гласовете „Не подкрепям никого", ще е новият президент.

Изборният ден ще започне в 7:00 ч. сутринта и ще приключи в 20:00 ч. вечерта. Ако тогава пред секцията има още хора, желаещи да гласуват, могат да го сторят най-късно до 21:00 ч.