Макар че за малчуганите този ден не е първи учебен, трепетите и надеждите на родителите и учителите са изпълнени с очакване и надежди тук децата да получат първите си уроци за света около тях.

Празничното тържество започна с внасяне на знамето на детското заведение. Малките знаменосци маршируваха гордо пред събралите се родители и спечелиха аплодисментите на пъстрото множество. Програмата продължи със стихове и песни за веселите и безгрижни дни.

На празник като на празник, а има ли празник без танци и веселие!? И малките „детелинки” зарадваха родителите с веселия патешки танц и дългото многоцветно влакче.

Поздрав към всички поднесе директорът Ирена Кръстева и пожела много здраве и усмивки на своите малки възпитаници: Веселото звънче прикани нетърпеливите малчугани в светлите и просторни занимални, където ги очакваха любопитни изненади. Всяко дете получи комплект нови книжки, детелинка с пожелание, усмихнат балон и сладък бонбон.

ДГ „Детелина” е едно от първите детски заведения в града и има 3 филиала – на ул. „Хр. Ботев” 4 в Мездра и в селата Брусен и Върбешница. В тях се възпитават 155 деца, разпределени в 7 групи.