В предварителна група „А“ съперници ще бъдат отборите на „Лъвчетата“, „Моравица“, „Крета“, „Кохонес гранде“ (Мездра), „Фантастико“ и „Гюлетата“. В група „Б“ попаднаха тимовете на „Ботевъ“ (Брусен), „Балкански вихър“ (Руска Бела), „Галактико“ (Враца), „Тяло, пречиш ми“ (Мездра) и „Скала“ (Зверино).

Турнирът ще бъде официално открит на 9-ти май (вторник) в 18:15 часа. В първата среща от 18:30 часа един срещу друг ще се изправят „Лъвчетата“ и „Фантастико“, а във втората от 19:30 ч. – „Моравица“ – „Кохонес гранде“ (Мездра).

Главен съдия на турнира ще бъде Румен Каменов, а технически секретар – Жанета Маринова.

В предварителните групи ще се играе по системата „всеки срещу всеки”. На 29-ти май са полуфиналите, където един срещу друг ще се изправят първите и вторите състави от двете групи.

Мачът за бронзовите медали, финалът и награждаването са на 31-май.

Класиралите се на първите четири места ще получат купи, грамоти и парични награди: за първо място - 500 лв., за второ - 300 лв., за трето - 200 лв., за четвърто - 100 лв.

Организаторите са подготвили и две индивидуални награди - за най-добър вратар и голмайстор на турнира. Предвидена е и награда за феърплей.