На 26 февруари в 17,50 часа на новия околовръстния път на гр. Монтана служители на Пътна полиция при ОДМВР - Монтана са спрели за проверка товарен автомобил "Мерцедес" със софийска регистрация, движещ се от Враца към Видин, управляван от 53- годишният столичанин Веселин П.

В товарната част на автомобила са открити 14 чужди граждани, като 6 от тях имат документи за временна регистрация в Република България, останалите 8 били без документи за самоличност. Трима са от Пакистан, а останалите от Афганистан. По данни на водача на товарния автомобил чужденците били натоварени на паркинг на магазин "Кауфланд" в София и е трябвало да ги закара до бензиностанция преди Видин с цел да напуснат страната. За нелегалния превоз щял да плати 500 лева единият от чужденците.

По случая е образувано бързо производство срещу шофьора Веселин П. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение, че с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал афганистанците и пакистанците да преминат страната. Същият е криминално проявен и без книжка. Той е задържан за 24 часа.

Камелия Александрова