В предварителната група възпитаниците на преподавателите по физическо възпитание и спорт Веселка Иванова и Христо Иванов постигнаха три победи и допуснаха една загуба. Те се наложиха над своите връстници от ПГ "Димитраки Хаджитошин” с 4:0, над ПГ по търговия и ресторантьорство с 5:0 и над СУ "Никола Войводов” със 17:3 и отстъпиха пред Природо-математическата гимназия "Акад. Иван Ценов” с 1:2. Така младите мездренски футболисти заеха второ място в групата и добиха правото да играят за бронзовите медали.

В спора за III-IV място те спечелиха служебно с 3:0 срещу тима на врачанското СУ "Христо Ботев”, която не се яви на мача поради несъгласие с регламента на турнира. Победител стана отборът на ППМГ "Акад. Иван Ценов”, който на финала се наложи над Спортното училище "Св. Климент Охридски” след изпълнение на дузпи.

Голмайстор на турнира с 14 точни попадения стана нападателят на СУ "Иван Вазов” Любомир Александров, а за най-добър вратар бе определен неговият съотборник Кристиян Тончев (Тунджата), допуснал само 5 гола. За футболната формация на мездренската гимназия играха още Преслав Петков, Марио Илиевски, Любомир Маринов, Николай Филчев, Павел Петров и Стивън Мильов.

Наградите на призьорите връчиха кметът на Враца Калин Каменов, Дистрикт Гуверньорът на Ротари Интернешънъл България Димитър Димитров, депутатът Борислав Иглев, експертът в Министерството на младежта и спорта за Северозападна България Росица Стаменова и други официални лица.

Комплексен победител в шестото издание на спортните игри, организирани от Ротари - Враца, е ППМГ "Акад. Иван Ценов”. Спортното училище пък заслужи отличието за феърплей, осигурено от заместник-председателя на Народното събрание Явор Хайтов.