Двора на местното училище беше изпълнен с цветя и красота, смях и младост, с родители, приятели, учители и ученици. Водени от любимия на абитуриентите класен ръководител Вихър Ганчев, младежите и девойките дефилираха пред събралото се множество да сподели радостта им. Красиви, сияещи, въодушевени.

Тази година училището завършват успешно 19 дванайсетокласници, от които петима отличници. За своето усърдие и постоянство, две абитуриентки - Деница Митова и Кристина Цекова, получиха парични награди за постигнат отличен успех през целия курс на обучение. Ръководството и педагогическият екип връчиха и еднократна стипендия за достъп до образование на Тихомир Трайков, чието семейство изгуби дома си на Цветница в Елисейна.

Прощаването с училището, преподавателите и приятелите продължи дълго. Имаше много усмивки, щастлив смях, примесен със сълзи и малко тъга от сбогуването с детството и безгрижните ученически години. Всички си обещаха, че където и да ги отведе животът, ще се връщат в любимото училище.

Накрая класният ръководил Вихър Ганчев поведе за последен път своите момичета и момчета за празнуването на абитуриентския бал във Враца.

На изпроводяк всички присъстващи пожелаха на младите хора на добър час и успешна реализация по пътя на живота!