Сред откраднатото имало плазмен телевизор, бойлер, отоплителна печка, пасатор, радиокасетофон, апарат за измерване на кръвно налягане, дървен боздуган с топка и др. Рецидивистът задигнал също около пет литра ракия от стъклена дамаджана в мазето и три книги - "Робинзон Крузо" на Даниел Дефо, "Лунната долина“ на Джек Лондон и сборник "Източни мъдрости“.

Няколко дни по-късно Тодор заменил откраднатия телевизор за мобилен телефон със сензорен екран. За извършената кражба разбрал близък на пострадалото семейство, който подал сигнал в полицията.

В хода на досъдебното производство Узунов се е признал за виновен, но изрично посочил, че бил пиян по време на престъпното деяние и не помни къде е продал "дреболиите“, които бил взел от къщата. От назначената по делото съдебно-оценителна експертиза се установява, че стойността на отнетите от осъдения движими вещи възлиза на 491 лв.

Съдът в Мездра е постановил размера на наказанието с определение, след сключено споразумение между Узунов с Районната прокуратура, на база на което присъдата се намалява с една трета.