В сигнала се съдържат данни, че на 1 ноември 2016 г. в Мездра има поставени агитационни материали на кандидат-президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова, издигната от Инициативен комитет, извън установените за това места със Заповед №665 на кмета на община Мездра. В подкрепа на тези твърдения са приложени 17 снимки. От тях е видно, че на места, извън определените в кметската заповед, са поставени агитационни материали с лика на кандидат-президентската двойка Радев - Йотова, а така също на кандидат-президентската двойка Красимир Каракачанов - Явор Нотев - издигната от „Обединени патриоти", на кандидата за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков, на Коалиция "Калфин - Президент" и на кандидат-президентската двойка Цецка Цачева - Пламен Манушев, издигната от ГЕРБ.

При извършената проверка е установено, че действително на места, извън определените в заповедта, са поставени агитационни материали. Според комисията тези плакати са разположени неправомерно и в разрез с разпоредбите на Изборния кодекс и с кметската заповед, поради което следва да бъдат премахнат.

С оглед на това РИК - Враца намира, че жалбата е основателна и постановява да бъдат предприети мерки по премахване на тези плакати. Премахването на неправомерно поставените агитационни материали е възложено на кмета на община Мездра.

Решението подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.