Янко Харалампиев съобщи, че от началото на годината до 30 октомври от "Пътна полиция" - Враца са издадени 14 446 електронни фиша за шофиране с превишена скорост в областта. Точно превишената и несъобразена с пътните условия скорост е основната причина за ставащите катастрофи.

От началото на годината до момента в областта са станали 826 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 17 и са ранените 165 души. Сравнено със същия период на 2015 г. катастрофите са със 78 по-малко, убитите обаче са с двама повече, а ранените са по-малко с 34.

Гергана Михалчева, директор на БЧК - Враца обяви, че на 20 ноември в областния център ще се проведе открит урок с ученици и граждани за безопасно пресичане на улиците. От БЧК-а ще продължат и с обучение на младежите за оказване на първа и долекарска помощ на пострадали при инциденти.

Харалампиев допълни, че между 1 и 11 ноември във всички сервизи и пунктове на Съюза на българските автомобилисти ще бъдат осигурени безплатен преглед и съвети за шофьорите преди зимата.