По време на церемонията Милица, която в момента е студентка в САЩ, получи грамота и медал. Тя се завърна у нас след тримесечна подготовка във Флорида, където следва магистърска програма. Тази неделя Мирчева стартира на Европейското първенство по крос кънтри в Чия, Италия, където финишира 30-та при девойките до 23 г. и след състезанието се прибра за около месец у нас.

Милица е един от шестимата млади лекоатлети, които бяха подпомогнати финансово през тази година от "Еврофутбол". Тя бе спонсорирана с 3800 лв. за провеждането на тренировъчни лагери и с 1000 лв. за участието й на Олимпийските игри.

През 2016 г. 22-годишната атлетка от Добрич взе участие в маратона при жените на Олимпиадата в Рио, където се представи достойно и стана първата българска атлетка, която участва (и завърши успешно!) женския маратон в 120-годишната история на съвременните олимпийски игри. Същевременно стартира в полумаратона на Европейското първенство в Амстердам и на Еврошампионата по крос кънтри в Италия и стана национална шампионка при жените на 5000 м, 10 000 м на писта и в полумаратона и спечели сребърен медал на 1500 м.

Милица намира място сред спортните таланти на "Еврофутбол" за втори път, след 2014 г. Сред подпомогнатите от българския букмейкър млади спортисти през 2012, 2013 и 2014 г. бе нейният съотборник - европейският шампион за младежи до 23 г. в дисциплината 3000 м стипълчейз Митко Ценов (СК "Атлет” - Мездра).