© Община Монтана

Церемонията по запалването светлините на Коледната елха ще започне в 17:30 ч. на откритата сцена до нея. За 22-ри път тази традиция ще събере на площад „Жеравица“ малки и големи. С послание към тях ще се обърне кметът Златко Живков. Кулминация на концерта ще бъде огнено и светлинно шоу на група „Палячи“. За пръв път пред публика ще прозвучи новата песен на Нели Рангелова и вокално студио „Детски смях“ към ЦПЛР-ОДК „Ние, врабчетата“ – „Коледа“. В програмата, подготвена от Общинския куклен театър, ще участват с тематични танци три формации - „Dance Machine Crew“, „Gracia Dance“ и „Финес“. Водещ ще бъде актьорът Симеон Тодоров.

В непосредствена близост до елхата е и Коледният базар. В него ще се предлагат коледни играчки и украса, ръчно изработени сурвачки, свещи, сувенири от дърво, както и мед, коледни сладкиши, домашни сладка, тахан, орехи с мед. За ценителите на вкусната храна са предвидени топла супа и скара, пушени деликатеси и ръчен хляб, греяно вино и пунш.

На откритата сцена до елхата ежедневно от 15 до 23 декември ще се изявяват над 1000 млади таланти. Цикълът от концерти е озаглавен „Коледно настроение“. Около 40 събития, вдъхновени от Рождество Христово, ще се състоят в Монтана. Програмата им е публикувана на официалния сайт на общината.