„Както винаги, ще водим толерантна кампания. Ще се опитаме да стигнем до всеки един жител на нашата област, който има право на глас, да поговорим с хората и да им представим нашата програма с приоритетите за областта ни. Листата на коалиция ГЕРБ-СДС е комбинация между хора с опит и млади хора, които в същото време са доказали себе си в обществения живот. Така че разчитаме и на младостта, и на опита”, добави тя.

Петя Аврамова изрази притеснение за организацията на задължителното машинно гласуване в страната на 11 юли. „Ние ще проведем образователна кампания, за да успокоим тези, които се притесняват от машинното гласуване. Надявам се такава да бъде проведена и на централно ниво от ЦИК”, каза тя.

Водач на листата на ГЕРБ-СДС е Петя Аврамова – инженер, втори в листата е Красен Кръстев – икономист, следва Костадин Шахов – лекар, Мирослав Аспарухов – хореограф, гражданска квота, Мартин Харизанов – икономист, Драгомир Маринов – икономист, Владимир Миленков – инженер, Мирослав Комитски – икономист, Миглена Горанова – социален антрополог, Иво Ралчовски – лекар, Ралица Добрева– инженер-агроном и Светослав Спасов – икономист.