Благотворителен базар под наслов „Деца помагат на деца” организират през лятната ваканция възпитаници на основните училища "Христо Ботев” и "Кирил и Методий” в Мездра. В него учениците и техни учители предлагат сувенири, украшения, детски играчки и др., изработени или предоставени от децата. Средствата, събрани от продажбите, ще бъдат дарени на деца в нужда.

Благотворителната акция се провежда всеки четвъртък, когато заради пазара в Мездра идват повече хора. Съвместната инициативата на двете градски школа бе огласена в началото на юли, когато бе отбелязан третият рожден ден на Археологически комплекс „Калето”.

„Инициативата стартира на 15 юни и ще продължи до края на лятото, разказа Христина Иванова, преподавател в ОУ ”Св. св.Кирил и Методий”. Децата се радват, че могат да се включат да помогнат. Те сами изработват една част от сувенирите, като влагат много творчество в тях и са много ентусиазирани да помагат на деца, които са в неравностойно положение”, допълни Иванова.


Парите от продажбите се събират в кутия, която ще бъде отворена в края на лятото. Тогава ще бъдат отчетени и постъпленията от благотворителната акция.