Тримата играчи трябва да бъдат по 90 минути на терена. При смяна на някой от тях мястото им трябва да бъде заето от друг млад футболист до 23 години. Нововъведението ще бъде отразено в нормативните документи за следващия сезон, а клубовете в момента получават документите по този въпрос.

Така те ще имат достатъчно време да си потърсят млади играчи, а клубовете без сериозни школи ще могат да привлекат играчи от водещите школи. Идеята е младите футболисти да получават все повече възможности да се доказват, а границата от 23 години не е избрана случайно. Така талантите, дори и да не си намерят място във Втора или Първа лига, ще имат възможност да продължат кариерата си в третото ниво и там да се подготвят за евентуално завръщане на по-високо ниво.

В момента Трета лига се превръща в първенство, където все повече играчи към края на кариерата си от Първа и Втора лига слизат, за да довършат футболния си път. Частичната реформа сега има за задача да бъдат подмладени отборите. БФС вече обяви и създаването на шампионски турнир на областните шампиони от сезон 2022/23. Първоначално първенците на регионите само от Северна България ще определят победителя в мачове по между си, като разноските по турнира ще се поеме от централата.

Източник: sportal.bg