След едночасова надпревара, бяха излъчени и победителите в отделните възрастови групи. Най-малкият участник бе 5-годишната Дара Петкова от ДГ „Роза“, която първа получи своята награда от заместник-кмета на община Мездра Нели Минава. За най-възрастен участник награда взе Мирослав Митов.

След тях своите медали и грамоти получиха момичетата и момчетата от 1-2 клас, както следва:

При момичетата първо място зае Яна Кръстева, също от ДГ „Роза“, следвана от Беатрис Стоянова от СУ „Иван Вазов“ и Дара Петкова.

При момчетата от същата възрастова група, Виктор Иванов от ОУ „Христо Ботев“ остави след себе си на второ място – Ивайло Недев от СУ „Иван Вазов“ и на трето – Цветан Тодоров от ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Във втората възрастова група – 3-4 клас, Теодора Мишева - ОУ "Христо Ботев“ изпревари съперничките си Силвия Ценова на второ и Виктория Миланова на трето място от ИОУ “Св.св. Кирил и Методий“.

В същата възрастова група момчетата от ОУ“ Христо Ботев“ първите две места – първи бе Асен Асенов, пред Даниел Иванов, а трето място зае Алекс Петков от ИОУ “Св.св. Кирил и Методий“.

В групата на 5-6 клас Деница Ценова от ИОУ “Св.св. Кирил и Методий“ спечели първото място, Натали Недева от СУ „Иван Вазов“ се нареди на второ, Любов Петкова зае третата позиция.

Теодор Иванов от ОУ "Христо Ботев“ бе най-прецизен и остави след себе си Преслав Кръстев от ИОУ “Св.св. Кирил и Методий“ и съотборника си Дарин Асенов.

При най-големите – седмокласниците, първо място при момичета спечели Цвети Павлова от - ИОУ “Св.св. Кирил и Методий“, която бе и единствена участничка, а Иван Киров също от ИОУ “Св.св. Кирил и Методий“ се класира за златен медал, следват от съотборника си Иван Тодоров на второ място и Даниел Иванов от СУ „Иван Вазов“ на третото.

Медалите и грамотите на победителите бяха връчени от заместник-кмета Нели Минева и главния експерт „Култура, спорт и туризъм“ в община Мездра Седефка Петкова. Главни съдии на състезанието бяха Жанета Маринова и Дилян Маринов.

След награждаването на победители настъпи най-дългоочакваният момент от спортната надпревара – томболата. Десетки деца получиха различни награди – топки, фризби, раници, шишета за вода, комплекти за бадминтон и тенис на маса.

Кулминацията на томболата бе изтеглянето на големите награди –тротинетката стана притежание на Силвия Ценова, наредила се на второ място при възрастовата група – 3-4 клас. Чисто нов велосипед спечели Стивън Борисов.

Днес, 23 септември, в 07:45 ч., в двора на всяко училище на територията на Община Мездра се проведе утринна гимнастика. Общинска администрация, учебните заведения и спортните клубове се включват в кампанията „Нестле за Живей Активно“ с идеята, че все повече хора трябва да се движат, спортуват, танцуват и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот.

По-късно през деня, в 17:30 ч. ще се проведе Панорама на спортни и физически активности. В нея ще вземат участие всички спортни клубове, клубовете по степ аеробика, зумба, народни танци, хип-хоп танци, както и дейностите за физическа активност към Центъра за подкрепа за личностно развитие.

За финал - от 19:30 ч. ще се проведе томбола с награди, като акценти в наградите ще бъдат велосипед и реплика на футболната топка от Световното първенство по футбол в Аржентина през 1976 г.