По думите му тази нощ, малко след 3 часа, е получен сигнал на телефон 112 от дъщерята на жертвата. 27-годишната врачанка е открила майка си и с порезна рана в областта на главата. Пристигналата на място оперативна група, след извършен оглед, е установила, че става въпрос за влизане в взлом и убийство. Вероятната причина, за което е влошени битови отношения.

Шейнов каза още, че в резултат на предприетите незабавно оперативно-издирвателни действия извършителят е установен. Директорът на ОДМВР-Враца разкри, че оръжието на убийството е нож и поясни, че извършителят се е опитал да се отърве от него, но криминалистите са го открили в близост до местопрестъплението.

Арестуваният е задържан за срок от 72 часа. Той не е криминално проявен. Предстои да бъде привлечен в качеството на обвиняем и да бъде внесено искане за мярка за неотклонение "задържане под стража".

От брифинга стана ясно още, че са направени тестове за наркотици и алкохол, от които се чака резултат. Назначени са и няколко експертизи.