Клиентите бяха пропускани по локалното платно на улица „Александър Стамболийски“над хипермаркет „Ариел“ и излизаха по прилежащата улица покрай река Моравешка.

Продавачи и производители споделиха за MediaNews, че отварянето на пазара е добре, защото, макар и със загуби, ще успеят да реализират по-голяма част продукцията си. Има търсене и интересът е голям и решението да се отвори пазара е правилно.

Основните стоки, които се предлагаха днес на пазара, бяха съобразени с изричните изисквания и указания на здравния министър и заповедта на кмета на община Мездра. На пазара имаше изобилие от посевен и посадъчен материал, както и на плодове и зеленчуци.

Най-много купувачи естествено имаше около сергиите с посадъчен материал на домати, пипер, зеле, краставици и подправки, както и от овощни дръвчета, лозови пръчки, цветя и декоративни храсти.

Не липсваха и клиенти пред изложените пресни плодове и зеленчуци. Потребителите коментираха, че им липсва пазарният ден, тъй като за тях пазарът е място, откъдето си осигуряват качествен посадъчен и посевен материал за градините.

За разлика от 9 април, този път препоръките и изискванията за използване на предпазни средства бяха по-отговорно спазени. Много по-рядко се срещаха хора без маска и ръкавици. Почти всички продавачи, предлагащи продукция си, спазваха изискванията за използване на предпазни средства. За съжаление, на някои места купувачите не спазваха задължителната дистанция от 2 м между хората.