Кметът на планинското селище Иво Костов благодари на общинските съветници, подкрепили реализирането на проекта, и разказа за ентусиазма на хората, които и с труд, и със собствени средства полагат усилия за подобряването на жизнената си среда. За построяването или по-скоро за възобновяването на старото спортно игрище, кметът изрази своята признателност най-вече на семейство англичани, които отсядат в селото, за огромната им подкрепа.

"Тези хора проявиха интерес към нашата идея за създаване на условия за младите да спортуват и безвъзмездно дариха средствата за закупуването на изкуствената трева, която пристигна директно от Белгия, за оградните мрежи. Те вложиха над 60 хил. лв в обновяването на старото игрище. Но и нашите хора от селото не останаха по-назад, кой с каквото може помага. И с пари, и с труд, но най-вече - с желание да се възродят спортните традиции в селото ни. Това място е подарено като терен през далечната 1975 г от кметството за изграждане на футболно игрище. Ние имахме най-добрия футболен отбор от всички села в общината. Нашите родители със собствен труд навремето са подравнявали, укрепвали и разширили мястото, за да има къде да спортуваме тогава и ние, когато сме били деца".

Осветлението на спортното игрище е спонсорирано от общинския съветник Георги Валентинов.

На фона на извисяващите се върхове на Балкана, спортното игрище блести като огромен изумруд под дълбокото синьо небе. Подготвени са вече основите за поставянето на скамейките и седалките за зрителския сектор, които вече са закупени, разширява се пространството пред игрището за паркинг. Остава да се закупят само двете футболни врати.

"Трябва всеки ден нещо да се прави, продължи своя разказ Иво Костов. В селото имаме много млади хора, които проявяват различни доброволни инициативи за създаването на по-добри условия за живеене в нашето село. И най-важното, което е, че вече имаме много деца. Следващата ми цел ще бъде за възстановим детската градина и ще направя всичко възможно това да стане. Това е начинът да задържим младите хора - трябва да им създадем условия, трябва да им завещаем нещо, което те да продължат", допълни кметът на планинското селище.