На заседанието ще бъде преразгледано Решение 588/25.09.2018 г. на Общинския съвет относно дофинансирането на ОУ "Васил Кънчов" - Моравица, което беше върнато за ново разглеждане от областния управител Малина Николова като незаконосъобразно.

Съветниците ще обсъдят също отчет за изпълнението от страна на Общинската администрация на актовете на местния парламент за периода юли - септември тази година и нова Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Мездра.

Ще бъде разисквано още даване на съгласие за участие в сформирането, учредяването, членството и определяне на представител на Община Мездра в Организация за управление на Старопланински туристически район.

За трети пореден път ще бъде открита процедура и определен състав на комисията за провеждане на конкурс за управител на "Мездра-Автотранспорт - 2003“ ЕООД, след като предишните два конкурса се провалиха.

Останалите по-важни точки в дневния ред са определяне на лицата по чл. 4, ал. 5 от Наредбата за организацията и реда за извършване на проверка на декларациите и за установяване конфликт на интереси и молба за финансова помощ, отправена от Железничарски клуб по художествена гимнастика "Анелия" - Мездра във връзка с намерението на клуба да участва в Световната Гимнастрада 2019, която ще се проведе през месец юли догодина в Австрия.

Октомврийската сесия на Общински съвет - Мездра е днес от 16:00 часа и ще бъде предавана на живо по Телевизия "Враца".