Своята журналистическа кариера Маргарита започва в Кабелна телевизия "Интерсат“ - Мездра, където разкрива своя талант да "изпреварва“ новините. В продължение на години наред тя е лицето на местната телевизия, създава няколко изключително гледани предавания, които привличат вниманието на националните телевизии. Още докато работи в "Мedia+", двамата с оператора Цветелин Цветанов са поканени от bTV да отразяват новините не само във Врачанска област, но и в цяла Северозападна България. За обективността, професионализма и бързината на отразяване на актуалните събития в региона Маргарита Стефанова заслужено спечели това признание на своите колеги от bTV.

На снощната церемония по връчването на „вътрешните“ „Оскари“ на националната медия, бяха определени носителите в различните категории - „Монтажист", „Кореспондент", „Продуцент" и „Оператор". Победителите тази година в посочените категории са:

"Монтажист" - Калояна Славова и Илиана Чешмеджиева,

"Кореспондент" - Маргарита Стефанова,

"Продуцент" - Елица Димитрова,

"Оператор" - Добромир Иванов,

След получаване на заслуженото признание Маргарита Стефанова сподели: "Работата е трудна и тежка, 24 часа трябва да си на линия и не можеш да отказваш. Тази награда е за всеки кореспондент от страната и за колегата оператор Цветелин Цветанов”.

Екипът на МediaNews пожелават на Маргарита и Цветелин нови професионални успехи и им благодари за ползотворното сътрудничество!

Честита награда, Марго!