Те са привлечени, като обвиняеми от Окръжна прокуратура – Враца за това, че за времето от 23.30 ч. на 07.06.2022 г. до 00.30 часа на 08.06.2022 г. в с. Търнак в съучастие като съизвършители, са отнели чужди движими вещи – сумата от 1500 лв. от владението на С. Д. от същото село, с намерение противозаконно да я присвоят, като са употребили за това сила, изразяваща се в нанасяне на удари с ръце и твърди предмети по главата, тялото и крайниците му, с което са му причинили средна телесна повреда. Четвъртият, привлечен като обвиняем по този случай – Г. Б., не е подал молба за изменение на мярката му за неотклонение.

В съдебното заседание прокурорът по делото от Окръжна прокуратура – Враца представи доказателства за новонастъпило обстоятелство, а именно, че на 8 юли 2022 г. пострадалият от деянието С. Д. е починал в резултат от нанесените му травми. Съдът прие доказателствата, свързани с това обстоятелство, като относими към съдебното производство.

„За периода от предходното произнасяне на Окръжен съд - Враца до настоящия момент не са настъпили обстоятелства, които да променят изводите за наличието на обосновано предположение относно съпричастността на тримата обвиняеми към престъпното деяние, за което са обвинени, както и наличната реална опасност от извършване на престъпление. Предпоставките за взетата най-тежка мярка за неотклонение продължават да са налице“ - се казва в мотивите на съда.

Определението на Окръжен съд – Враца може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативен съд – София.