По повод предстоящия на 5 юли професионален празник на полицията директорът на Областната дирекция на МВР - Враца старши комисар Димитър Газибарски награди 46 служители на дирекцията с отличие ”Писмена похвала” за съществен принос в изпълнение на конкретни професионални задачи.

За проявена съпричастност към обществен проблем и за проявена гражданска съвест награда получи и Румяна Георгиева, жител на Мездра. През нощта на 5 срещу 6 юни тази година тя забелязала в Мездра група подозрителни лица, за които подала сигнал в МВР. Полицейските служители установили група чуждестранни граждани, незаконно пребиваващи в България.

Старши комисар Димитър Газибарски връчи благодарствено писмо на Румяна Георгиева. В него се казва: "Г-жо Георгиева, благодаря Ви за проявената обществена отговорност и гражданска ангажираност. Уверявам Ви, че с проявената съпричастност към конкретния проблем, Вие спомогнахте за подобряване на сигурността и спокойствието на жителите на гр. Мездра. Оставам с прекрасни впечатления от Вашата гражданска съвест и чувството Ви за отговорност”.