Повече от 50 доброволци от селата Дърманци, Лик, Ослен Криводол (Община Мездра) и Синьо бърдо (Община Роман) показаха добрия пример, почиствайки 16-километровия общински път от с. Дърманци до с. Синьо бърдо.

„Нека всеки ден да почистваме, а не само на определени дни и дати. Пазете България всеки ден“, апелира Виктория Димитрова от село Дърманци.

Почистването е част от дейностите на кампанията „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” на сдружение BG Бъди активен от град Пловдив, поясни кметският наместник на Ослен Криводол Роман Иванов. Припомняме, че селото е едно от най-активните населени места, част от тази кампания.

„Иска ми се община Мездра да се превърне в една екологична община и ние работим по въпроса“, допълни Роман Иванов.

За всеки от доброволците имаше осигурени чували, ръкавици, тениски, храна и вода.

В акцията се събра голямо количество отпадъци – пластмасови и стъклени бутилки, непотребни вещи, изхвърлени от недобросъвестни граждани покрай пътя. Те се събираха разделно, където е възможно, за да могат да бъдат върнати за рециклиране.

По трасето вече са поставени предупредителни табелки за превенция на замърсяването, а скоро и видеонаблюдение. На тях е обозначена глобата за тези, които замърсяват.