В първата възрастова група VIII-X клас съперници бяха отборите на професионалните гимназии „Васил Левски“ и „Алеко Константинов“. Победители в изиграните срещи станаха тенисистите от ПГ „ Васил Левски”, които спечелиха с резултат 8:1 и се класираха за областния етап на УСИ.

Във втората възрастова група XI-XII клас отборът на„Алеко Константинов“ отстъпи на връстниците си от СУ „Иван Вазов“ със същия резултат 8:1, които ще представят Мездра в областния етап.

Поради липсата на други заявки за участие за областния етап на УСИ 2023/2024 по тенис на маса девойките VIII-X клас директно се класира отборът на ПГ „Алеко Константинов“ .

За областния етап на игрите директно се класират отборите по футбол на ПГ „Алеко Константинов“ юноши VIII-X клас и на СУ „Иван Вазов“ юноши XI-XII клас, по хандбал на СУ „Иван Вазов“ момчета V-VII клас, юноши VIII-X клас и юноши XI-XII клас, по волейбол на СУ „Иван Вазов“ - юноши и девойки XI-XII клас и по бадминтон - ПГ „Алеко Константинов“ юноши и девойки VIII-IX клас.