На срещата бяха обсъдени и актуални въпроси, свързани с повишаване събираемостта на данъците. Кметовете на населените места също така се запознаха и с дейността на Фондация „Проект Северозапад“, която в партньорство с община Мездра предлага разнообразни социални услуги.

Детайлна информация за услугите, таксите и начинът на подаване на заявки за ползването им, могат да бъдат получени в кметствата, както и от служители на фондацията на телефон 0886 00 85 55 или на електронен адрес: e-mail: office@severozapad.net Информация може да се получи и в Община Мездра - Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“.

Проведено бе и заседание на общинската епизоотична комисия на тема „Изисквания към регламентирани пазари за животни; хуманно отношение към животните на пазарите; организация на проверки на всички регламентирании нерегламентирани пазари съвместно с общините и представители на МВР“.
Кметовете на населените места от Община Мездра бяха запознати с Устройствения правилник на Българската агенция по безопасност на храните във връзка с постъпил трети доклад за сериозни проблеми по отношение нахуманното отношение към животните на пазарите за животни в България. Изготвени бяха план за съвместна работа и график за проверка на пазарите в срок до 20.09.2017г.