© Цветелин Цветанов

Сред мигрантите има малолетни, непълнолетни, жени и мъже, но годините все още се изясняват. Една от жените е била обезводнена, оказана ѝ е помощ, всички са прегледани от медицински екип, общото им състояние е добро, не са установени здравословни проблеми, съобщи и началникът на отдел „Разследване“ от Областната дирекция (ОД) на МВР във Враца Калин Кръстев.

Днес се провеждат разпитите на чуждите граждани и все още няма информация за това къде са натоварени, къде е крайната им точка на пътуването, колко пари са платили на каналджиите и др. Тепърва ще се изяснява дали случаите имат общо помежду си или са част от различни канали. Иззети са множество вещи, които имат отношение към извършеното престъпление, каза още зам.-районният прокурор Костов.

Предстои задържането на двамата водачи за срок до 72 часа и впоследствие внасяне на искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“. Образуваните досъдебни производства са по чл. 281, ал. 2 от НК, който предвижда лишаване от свобода от две до 10 години.