Пристигналите на място служители на полицията и на ЧЕЗ установиха, че в блок 3, вх. "Б" на ул. "Александър Стамболийски” №134, действително има неправомерно присъединяване към електропреносната мрежата.

При първоначалния оглед е установено, че към елтаблото на етажната площадка е прикачен кабел, който влиза в апартамент, собственост на Валентин Ц. от Мездра. След огледа, извършен от служителите на реда и дежурната оперативна група на Енергото, ще бъдат взети съответните наказателни мерки.

Оказа се, че това е третото незаконно включване на възрастния човек само за този месец, което го превръща в рецидив. Източници, пожелали анонимност, казаха, че в същия апартамент от една година е прекъснато електрозахранването, но въпреки това в него постоянно свети.

По случая ще бъде образувано досъдебно производство по чл. 234В, ал. 1 от Наказателния кодекс - за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Наказанието за това провинение е лишаване от свобода до 5 години и глоба до 15 000 лв.