© ДЮШ на "Локомотив" (Мездра)

В турнира участваха осем състава, разделени в две групи, по четири отбора. Двубоите се играха в две полувремена по 25 минути, с 5-минутна пауза между тях.

Воденият от Стоян Стоянов тим бе в група „А“, където се изправи срещу варненските „Спартак“ и „Фратрия“ и бургаския „Черноморец“.

В груповата фаза мездренският тим записа две победи над „Спартак“ (Варна) с 2:1 и над „Черноморец“ (Бургас) – с 3:1. Момчетата на Стоян Стоянов направиха и едно реми 1:1 с варненския „Фратрия“.

Два гола отбеляза Даниел Иванов, а по веднъж се разписаха Ивайло Пенчев, Цветлозар Иванов и Асен Асенов.

С този точков актив мездренчани се класираха за полуфинала, където победиха с 1:0 тима на „Арда“ (Кърджали). Автор на попадението стана Даниел Иванов.

На финала „железничарите“ срещна състава на „Сливен“, но липсата на късмет доведе до поражение с минималното 0:1.

"Това е топ 3 като представяне на отбор от школата. В този турнир, това второ място, е може би с най-сериозната конкуренция - отбори от големи градове", каза за MediaNews наставникът на "железничарите" - Стоян Стоянов.

"Искам да благодаря на родителите, които много ни подкрепяха, на децата за раздаването и не на последно място на Община Мездра, в лицето на кмета, който осигури транспорта и покри разходите за турнира", каза още старши треньорът.

© ДЮШ на "Локомотив" (Мездра)

Децата на „Локомотив“ (Мездра) бяха посрещнати у дома като истински шампиони с песни, аплодисменти и пищна заря.