Директорът на БТА Максим Минчев поздрави дългогодишния кореспондент на агенцията Цветана Евгениева, която отразяваше новините от региона цели 25 години и припомни, че отдавна с нея са обсъждали идеята да има пресцентър във Враца. Няколко общински ръководства са я приемали, но някак все се появявали проблеми от различно естество.

Затова едва днес с подкрепата на кмета Калин Каменов тази идея е вече е факт, каза Минчев и допълни: "Искрено се надявам, че с най-новото медийно средище на Българската национална агенция ще направим повече българи съпричастни към проблемите и вълненията на хората от Северозападна България. В най-новия пресклуб на агенцията ще продължим да отстояваме основните принципи в работата на БТА - безпристрастност, бързина, точност, доверие”, каза генералният директор на БТА и пожела успех на кореспондентите от Враца Ива Спасова и Люба Филипова и всички журналисти от региона. "Направихме това приятно и модерно място, за да не тичат журналистите подир политиците, а политиците да идват при тях, добави шефът на БТА.

Кметът на Враца пожела и на себе си, и на стопаните на пресклуба в него, да се съобщават предимно хубави новини, свързани с повече финансиране за региона, за нови инвеститори. Той предположи, че след година в пресцентъра ще се съобщи новината за обновеният крайречен булевард, на който е входът на клуба. Каменов не пропусна факта, че в пресцентър се съобщават новини и каза първата. "Получихме уверение от Министерството на енергетиката по Норвежкия фонд, за одобрен още един проект на Общината за подобряване на отоплителната инсталация и ремонт на физкултурния салон в училище "Васил Кънчов”. Одобрени от министерството са 340 000 лв.”, допълни Каменов и пожела добрите новини да се множат. Кметът и директорът на БТА прерязаха заедно лентата на пресцентъра, с което Враца стана част от семейството на "Национален пресклуб БТА”.