Объркване имаше сред повечето шофьори, които не знаеха къде да платят и се налагаше да се връщат.

„Донякъде е добре, но по другите страни и градове имат повече време за инвалидите“, споделя Сергей Ламбев.

Новата организация на движението засегна и таксиметровите шофьори, които останаха без определеното им място за престой, което беше заето от други автомобили.

„Това е добре направено, но ние няма къде да спрем, а си плащаме паркинг всеки месец“, оплака се Гурко Танев.

И докато някои оставаха недоволни от нововъведението, за други то е практично решение, защото ще има повече места за паркиране.

„Ново е, още не сме свикнали, но е лесно и съм сигурен, че това ще бъде положително“, каза Росен Ценов.

Припомняме, че зоната за платено паркиране обхваща кръговото при кръстовището с ул. „Марин Дринов“ до паркинга между административната сграда на Община Мездра и жп гара Мездра (от двете страни на „Алеята на кестените“).

При влизане водачите първо трябва да си вземат билет от станцията пред бариерата. Съоръжението ще сработи автоматично. Важно е автомобилите да се позиционират в лявата част на бариерата, тъй като системата е снабдена с триизмерен сензор за тежест и обем.

Свободният престой в зоната за платено паркиране е 20 минути. След изтичане на гратисния период, таксата е 1 лв. на час. След престой, билетите от системата се сканират на един от двата автомата за заплащане, разположени до сградата на Общината и в Алеята на кестените. Водачите трябва да сканират билета в автоматизираната система на изходната бариера.