За вкусната саламура бяха доставени от местни рибари 120 килограма риба. Рецептата включваше още 80 кг домати, 50 кг печени чушки, 10 кг чесън и дузина китки магданоз, копър, девесил, както и люти чушлета, сол и "чееерно пиперче“.
Горещата рибена чорба бе поднесена със студена бира, осигурена от местна пивоварна. За доброто настроение на жителите и гостите на крайдунавския град се погрижи Берковската духова музика, под виртуозните ритми на която посетителите на фестивала извиха кръшни хора.
Рибената саламура с дунавски екземпляри забъркана от майстора Ути Бъчваров зарадва ломчани, които продължават да честват празника на града "Вяра, Надежда и Любов“. Ястието не можа да стигне де рекордите на "Гинес", но пък стопли сърцата.