Празничната програма продължи с изпълнение на "космически глас на България" Валя Балканска в съпровод на гайдаря Петър Янев.

Кметът на Враца Калин Каменов благодари на всички присъстващи на четвъртото издание на Национален фолклорен събор "Леденика", като ги призова да съхраняват българските традиции и да ги предават на своите деца.

Гост на втория ден на Събора бе заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, която поздрави присъстващите от името на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Северняшката сватба започна с пресъздаване на автентичен ритуал, централно място в който взеха танцьори от Ансамбъл "Мездра", след който младоженците сключиха официално граждански брак. Двойката Петя и Калин беше поздравена от кмета Калин Каменов и благословена от Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий.

Празникът на съхранените български традиции и фолклор продължи с богата програма, в която взеха участие талантливите музиканти от оркестър "Виво Монтана" и популярния народен певец Янко Неделчев.

В рамките на втория ден от Събора ще бъдат наградени и победителите в конкурса за автентична народна носия.

На пресъздаването на Северняшката сватба присъстваха евродепутатът Андрей Новаков, общински съветници, кметове на населени места, младоженците от предходните издания на събора, жители и гости на Враца.