Сдружение "Азбукари“ разчита на широка обществена подкрепа и приканва и други неправителствени организации да се присъединят към инициативата. Вече са се включили членовете на "Единение Българи за България“.

Инициативата ще бъде не само общонационална, но и глобална, и призивът ще обиколи света - навсякъде, където има поне един българин, казват организаторите. Зад каузата застават посолства, консулства, български общности и организации и отделни сънародници от всички континенти.

Кампанията ще се реализира със средства от дарения, като Сдружение "Азбукари" вече откри банкова сметка за набиране на средства за изграждането на паметника: BG38FINV91501017186935 в Първа инвестиционна банка.

Средства се събират и от продажбата на книгата на журналиста Борислав Радославов "Дядо Добри - Светецът от Байлово“ чрез сайта на Сдружение "Азбукари".

За динамичните млади хора от страната и чужбина, опериращи с онлайн банкиране, е регистрирана страница в дарителската онлайн платформа HelpKarma. На адрес: https://helpkarma.com/campaign/monument-diado-dobr... те могат да дарят за каузата само с 2 кликвания.

Този монумент, олицетворяващ Доброто, би трябвало да се намира в близост до Храм-паметника "Св. Александър Невски", настояват инициаторите.