© Община Мездра

Как оценява представянето на отбора до V-я кръг и какво предстои от тук нататък разказва наставникът Николай Нинов:

„На този етап представянето все още е колебливо. Искам да показваме съвсем друго лице. На моменти сме доста променливи, нямаме едно постоянство в играта, която искам да показваме от момента, в който съм начело на отбора.

Имаме потенциал, имаме млади момчета с доста качества, имаме и опитни хора, с които се опитваме да направим една добра сплав за по-добри резултати. Надявам се, че футболистите ще се поотпуснат малко, защото има едно леко сковаване в част от хората. И с повече работа и повече обяснения да се върнем на пътя, на който искаме да бъдем”.

Дали смяната на треньора преди началото на сезона е оказала влияние, Нинов каза:

„Възможно е и това да го има като вариант. Всяка една смяна се отразява по различен начин на футболистите. За някои е положителна, за други – отрицателна. В крайна сметка те трябва да се сблъскват с тези работи, няма да им е за първи път. Така че трябва да свикват и по на-бързия начин да привикват към изискванията на треньора и да постигаме ритъма и темпото, които искам да виждам в отбора.

Всяка зона може да е невралгична, опитваме се навсякъде отборът да е балансиран, да показва едно добро ниво във всички фази на играта – и в защита, и в атака, и в преходите, които се опитваме да правим от една фаза в друга. Навсякъде се стремим да балансираме играта и с течение на времето надявам се, да показваме съвсем друго лице.”

От началото на полусезона играчите на Локомотив създават доста голови ситуации, но в последните срещи не успяват да материализират повечето от тях. По този повод Нинов бе категоричен:

„Създаваме доста положения, но в крайна сметка доста от тях изпускаме. Това ни коства 4 точки в предишните кръгове. Като треньор го отдавам на това, че на някои от играчите им липсва по-малко класа, на други самочувствие, припряност при завършващия удар. На много неща може да се отдадат причините.

Но на фона на групата, в която играем, тя все пак е аматьорска, трябва да сме много балансирани в отношенията спрямо футболистите. Трябва добре да ги познаваме, да знаем кой на какво реагира. За едни критиката може да е мотивираща, а други могат да се сринат. За мен лично най-важното е да опозная като характери хората, които по-малко познавам и да намерим баланса да измъкнем максимума от тях”.

Николай Нинов подчерта, че основна цел си остава да се подобрява играта на отбора с всеки мач и естествено да се постигат добри резултати.