Катя Василева и Ивайло Флоров, заедно с останалите членовете на националния тим на България Анелия Гидикова и Цанко Близнаков, се съревноваваха с над 200 състезатели в различни ситуации, симулиращи ситуации в полицейската работа - отвличане и вземане на заложници, въоръжен обир в магазин, преследване в труднопроходима местност, арест в нарколаборатория, терористични атаки в градска стрелба, на плажа и др.

Българският отбор се представи достойно и зае девето място в комплексното класиране, съответно женският отбор е 11-ти, а мъжкият отбор - 16-ти в селекцията от най-добрите стрелци в целия свят.

Първите места в отборното и в индивидуалното класиране бяха окупирани от представители на домакините, които освен солидна подготовка, показаха страхотна организация и бяха перфектни и до най-малкия детайл. Световният шампионат беше открито с уникален спектакъл със светлинно шоу, демонстрации на различни полицейски формирования и специални части и техника.

Освен класиране в най-добрите десет в света, състезателите от българския отбор имаха уникалния шанс за обмяна на опит с колеги от над 70 нации, както и да демонстрират уменията си в атмосфера на феърплей и много нови приятелства.

Следващото състезание, в което ще вземат участие състезателите на СК "Спартак" - Враца е коледния турнир, организиран от Спортната ацосиация на МВР и Областната дирекция на МВР - Смолян.