Кампанията „Осиновете врачанско семейство“ се провежда за четиринадесети път и се организира от СНЦ „Дом на науката и техниката”, читалище „Развитие”, Майчин център „Българка”, Сдружение МОСТ, Клуб „Приятели на Врачански Балкан” и Клуб на франкофонията – Враца в партньорство с Община Враца, Областна администрация Враца, Регионален инспекторат по образование, Младежки дом, Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Зорница”, НУ „Софроний Врачански”, НУ „Иванчо Младенов”, ППМГ „Акад. Иван Ценов“, СУ „Христо Ботев”, ПЕГ „Йоан Екзарх“, СУ „Козма Тричков“ и ДГ „Българче”.

„Днес е прекрасен български празник - Ден на християнското семейство. Пожелавам на всички да бъдем добри и да не забравяме, че трябва да се стремим не само на празници, но да си помагаме целогодишно, защото това ни прави хора“ - каза при откриването на инициативата Калин Каменов.

В кампанията се включва и зам.-кметът на Община Враца по хуманитарни дейности Петя Долапчиева, която също ще осигури подаръци за 6-годишно момче, чиято картичка изтегли от елхата в НЧ „Развитие“. С песента „Ако си дал“ на Емил Димитров, избрана за символичен химн на кампанията „Осиновете християнско семейство“, изпълнена от Галин Снежанов бе открита благотворителната кауза във Враца. В програмата участие взеха още ученици от клуб по журналистика към Младежки център -Враца и деца от ДГ „Българчета“.

На откриването на инициативата присъстваха народните представители Петя Долапчиева, Красен Кръстев, Явор Хайтов, областният управител Малина Николова и заместниците й Мирослав Комитски и Ирина Иванова, председателят на Общинския съвет Румен Антов, общински съветници, председателят на СНЦ „Дом на науката и техниката“ Евелина Васкова, директори на детски градини и учебни заведения, граждани.