Мъжки глас я заплашил: "Събувай гащите, че ще ти прережа гърлото!". Пострадалата много се изплашила и предложила на нападателя да вземе чантата й, но той отново й заповядал да си свали панталоните. Ужасена от случващото се, Т. Ц. му се подчинила. Обвиняемият, продължавайки да опира ножа в гърлото на жената, се опитал да осъществи полов акт с нея, но не успял.

В един момент пострадалата се отскубнала от Д. В. и се затичала към входа на гимназията, но той отново я настигнал. И при втория опит за съвкупление той отново не успял да реализира намеренията си. Когато навън се показал охранител, той бързо избягал.

Впоследствие извършителят на опита за изнасилване е установен. В хода на досъдебното производство той се е признал за виновен, като заявил, че нападнал жената и съобщил подробности за начина на извършване на престъплението.

Предстои делото да продължи в съда. Понастоящем обвиняемият Д. В., който е осъждан, изтърпява поредно наложено си наказание "Лишаване от свобода“ във врачанския затвор за друг опит за съвкупление.