Проектът е насочен към внедряване на ефективни мерки за енергоспестяване в 18 многофамилни жилищни сгради за значителното намаляване на разходите за електро- и топлинна енергия и повишаване качеството на живот на 85 домакинства. Установен е потенциал за намаляване на действително необходимите разходи за отопление и охлаждане средно с около 50 % за сграда.

Предвиден е пакет от 3 енергийно-спестовни мерки за всяка сграда. По този начин ще се постигне най-голям икономически ефект, като необходимите инвестиции за въвеждане на енергоспестяващите мерки са със среден общ срок на откупуване – 12 години.

След прилагането на мерките сградите ще преминат в енергиен клас "С" с устойчиво потребление на енергийни носители.

________________________________________________________________

Този документ е създаден в рамките на проект BG16RFOP001-2.001-0182 “Енергийно-ефективни мерки в многофамилни жилищни сгради в град Мездра”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Мездра и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПРР 2014-2020 г.