Днес приключи учебната година за учениците от началния курс. С различни инициативи края на учебната година отбелязаха в едно от най-големите училища в община Мездра - градското СОУ „Иван Вазов”. По този повод второкласниците с класен ръководител Клавдия Добрева и възпитател Камелия Мишева изнесоха годишно детско утро, на което показаха какво са научили през годината.

Под формата на състезателна игра с въпроси от учебното съдържание по отделните предмети децата демонстрираха пред своите родители и близки знанията, които са усвоили в часовете по български език и литература, математика, околен свят и др. В крайна сметка по-добре се представи отбор „Карлсон”, който събра 27 точки, с три повече от отбор „Мечо Пух”.

Малките „лъвчета” от II ”А” клас представиха драматизация по любимата на поколения български деца поема на Асен Босев „Мимето”, в която изявиха и своите актьорски умения.

Откритият урок завърши с връчване на бележниците на второкласниците, които получиха и списък с препоръчителна литература за четене през лятната ваканция. Класната ръководителка Клавдия Добрева поздрави децата с успешното завършване на втори клас, като не скри своите сълзи на радост и на малко тъга.

Учебната 2015/2016 мездренската гимназия успешно завършват 77 ученици от втори, трети и четвърти клас. Второкласниците са 33-ма, третокласниците - 25, а четвъртокласниците - 19.